Metsä
Esittely Logset 8H GTE Hybrid

Suomalainen metsäkonevalmistaja Logset panostaa lisää hybriditekniikan hyödyntämiseen harvesteriuutuudessaan

Suomalainen metsäkonevalmistaja Logset Oy Koivulahdesta toteutti ensimmäisen hybriditekniikkaa hyödyntävän metsäkoneen vuonna 2016. Silloin esitelty järeä H12 GTE Hybrid -harvesteri saa nyt pikkuveljen, kun keskikokoluokkaan sijoittuvasta 8H GTE -mallista esiteltiin Hybrid-versio.
Logset Oy
Logset panostaa harvesterimalleissaan entistä enemmän hybriditekniikkaan ja esitteli 23.5.2019 pienemmän mallin, jossa dieselmoottorin apuna on sähköinen lisätehojärjestelmä. Logsetin käyttämä hybridilaitteisto on sijoitettu dieselmoottorin ja hydraulipumppujen väliin. Generaattori/sähkömoottorin yläpuolella ovat virtaa tallentavat superkondensaattorit.

Maanrakennuskoneiden osalta erilaiset energiaa tallentavat järjestelmät ovat tehneet tuloaan jo useampia vuosia. Hydraulisia paineenkerääjiä ovat kehittäneet monet valmistajat. Metsäkonepuolella Log- set Oy on ensimmäisenä hyödyntänyt energiaa keräävää tekniikkaa, nyt esiteltiin valmistajan toinen Hybrid-harvesterimalli.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit