Metsä

Ruotsissa on kehitetty uutta Cintoc-korjuukonetta pienpuun kannattavampaan korjuuseen

Fossiilisten poltto- ja raaka-aineiden vähentämiseksi ollaan ympäri maailmaa lisäämässä biopohjaisten materiaalien käyttöä. Yksi merkittävä raaka-aine keinomateriaalien korvaajana tulee olemaan puukuidut. Ruotsalainen kehitysprojekti tuo markkinoille pienemmän puun korjuun tehostajan.
Valmistaja
Cintoc on ruotsalainen kehitysprojekti, jonka tavoitteena on pienikokoisen harvennuspuun korjuun tuottavuuden nostaminen. Uuden puoliautomaattisen koneen ansiosta alle 100 litran kokoisten runkojen korjuu energiakäyttöön ja selluraaka-aineeksi olisi kannattavaa.

Tällä hetkellä yleisin tapa hyödyntää pienpuuta on energiakäyttö. Se on korvaamassa – ja monin paikoin jo korvannutkin – fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Järeän runkopuun järkevimmät käyttökohteet liittyvät rakentamiseen, keskikokoinen runkopuu taas sopii parhaiten kuiduttavaan käyttöön. Tähän asti pienpuulle ei ole ollut muuta kohdetta kuin energiakäyttö, koska perinteisiä menetelmiä käyttäen korjuun kustannukset ovat erittäin korkeat.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää