Metsä
Kokeilu Stihl MS 500i W

Stihlin uusi MS 500i tuo ruiskutustekniikan moottorisahoihin

Moottorisahojen moottoritekniikan kehityksessä on ollut useita portaita – kiinteän kaasuttimen asennon sahoista käännettäväasentoisten kaasuttimien sahojen kautta kalvokaasutinsahoihin. Nyt Stihlin uusi MS 500i avaa ruiskutusmoottoristen sahojen aikakauden. Koneviesti kokeili, millainen mullistus on kyseessä.
Tommi Hakala
Stihl siirtyy moottorisahojen teknisissä ratkaisuissa uudelle portaalle ja korvaa ensimmäisenä sahavalmistajana kaasuttimen ruiskutusjärjestelmällä. Sen myötä markkinoille on nyt saatu Stihl MS 500i -moottorisaha, jonka tehopainosuhde on erinomainen. Koneviesti kokeili, miten 5 kilowatin tehot purivat suomalaisiin puihin.

Uusi MS 500i tuotiin fyysisesti julkisuuteen Euroforest 2018 -näyttelyssä Ranskassa (KV 11/2018). Se on Stihlin osalta uusi avaus muotoilun suhteen. Kyseessä on ensimmäinen sahamalli, jonka ulkomuotoon ovat vaikuttaneet teolliset muotoilijat. Teollinen muotoilu korostaa entisestään Stihlin filosofiaa tuottaa laatua myös silmälle näkymättömissä osissa – muoviosatkin ovat todella virheettömästi valmistettuja. Muotoilun avulla on myös saatu minimoitua osien painoa.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit