Metsä
Drone

Metsä Group on valjastanut dronet metsänomistajille tarjottavien metsätaloussuunnitelmien tekoon

Metsänomistajalle tärkeä työkalu on metsätaloussuunnitelma. Se kertoo metsien kasvutilanteen ja hakkuiden/hoitotoimenpiteiden parhaan ajoituskohdan. Perinteisesti metsäsuunnitelmaan tarvittavat tiedot kerätään maastossa tehtyjen mittauksen avulla. Nykyään tiedot voidaan kerätä myös ilmasta käsin dronea eli kuvauskopteria käyttämällä.
Tommi Hakala
Kuvauksia tehdään tällä hetkellä GeoDrone X4L -mallilla, joka on valmistajansa VideoDrone Finland Oy:n pienempi malli. Hiilikuiturunkoisen dronen maksimi lentopaino on 6,4 kiloa ja lentoaika mittauksissa on ollut tunnin luokkaa. Drone on varustettavissa erityyppisillä kameroilla ja antureilla.

Metsä Groupin metsäosasto, eli Metsä Forest, hyödyntää uusinta teknologiaa metsänomistajille tarjottavien palvelujen tuottamisessa. Metsä Groupin tekemistä puukaupoista jo yli 40 % tehdään sähköisesti. Metsänomistajille tarjottaviin palveluihin on nyt lisätty nyt myös metsätaloussuunnitelman teko ilmakuvauksen perusteella.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää