Metsä
Nisula Forest Oy

Nisula Forest Oy 40 vuotta – Metsätyön opeilla eteenpäin

Vanha sanonta – työ tekijäänsä opettaa – pitää erittäin hyvin paikkansa Nisula Forest Oy:n kohdalla. Urakointi maataloustraktorilla metsässä aloitti tapahtumaketjun, jonka seurauksena syntyi metsäkonevalmistaja. Yrityksellä on ollut myös mielenkiintoinen rooli taustavaikuttajana metsäkonetekniikan kehityksessä.
Nisula Forest Oy
Nisula Forest sai alkunsa hyvin perinteiseen tapaan metsäkoneyrittämisen perustalta. Maataloustraktorin jälkeen siirryttiin Seppo ja Ali Nisulan omavalmisteiseen runko-ohjattuun kuormatraktoriin. Omalla työpanoksella saatiin kohtuuhinnalla riittävän tehokas kone, jotta bisnekset pyörivät plussalla. Koneiden omatoiminen kehitys johdatti yrityksen metsäkonevalmistukseen ja metsäurakointi oli kuvassa mukana vuoteen 2007 asti.

Tuskin Kuoreveden Palsinan kylässä syntyneet Nisulan veljekset miettivät traktorilla puita vinssatessaan, mihin metsätyöt voivat johtaa. Omavalmisteisen metsäperävaunun valmistuminen avasi kekseliäille metsien miehille vimman kehittää omaa työskentelyään. Kun Torsti Nisula jäi kotitilan pyörittäjäksi, aloittivat pojat Seppo ja Ali oman metsäkoneen rakentamisen. Se johti monipolviselle matkalle metsäkoneiden parissa – tarina on hyvin samanlainen kuin Einari Vidgrenin kohdalla – ja nämä kaksi yritystä ovatkin kohdanneet toisensa kehitystöiden merkeissä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää