Metsä
Kokeilu SpringYard ThermoSoles

Sähkölämmitteisillä pohjallisilla metsätöihin mukavuutta ja jaloille parempaa terveyttä

Vaikka metsätyö on vahvasti kehon verenkiertoa virkistävää hyötyliikuntaa, voi työskentelyssä jalkoja palella. Turvakenkien kostuminen ja kumisaappaiden kylmänjohtavuus yhdistettynä "operaattorin" heikentyneeseen ääreisverenkiertoon voi olla erittäin ikävä kokemus. Koneviesti kokeili, voiko edullisilla lämpöpohjallisilla saada työskentelyoloja parannettua.
Tommi Hakala
Kokeilun paketiin sisältyivät kaksi pohjalista, sekä molemmille omat akkukotelot joustavan tarranauharemmin omaavine suojapusseineen. 46- koon pohjalliset istuivat sellaisinaan 45-koon Sievin turvakenkiin, eivätkä napakasti asettuneet pohjalliset päässeet liikkumaan.

Ajoittainen varpaiden raju palelu metsätöissä alkoi kyllästyttää – iän myötä vähentynyt verenkierto ja sukuperimänä saatu sakea veri on yhdistelmä, jonka vuoksi lämpöä ei enää talvisaikaan siirry kovin helpolla kehon äärimmäisiin osiin. Olen jo aiemmin siirtynyt käyttämään nahkaisia turvakenkiä, joiden lämpimyys on ollut selkeästi parempi kuin perinteisten kumiturvasaappaiden. Nahkakenkien ongelma on kuitenkin pintanahan kastuminen, joka johtaa varpaiden paleluun iltapäivällä. Myös työskentelyn alussa, ennen ”käyntilämmön saavuttamista”, varpaat hyytyivät tönköiksi. Käsien kohdalla näitä ongelmia ei ollut, sillä käyttämissäni moottorisahoissa ja raivaussahoissa on kahvalämmittimet.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi