Metsä
Kokeilu Stihl Advance X-Vent

Stihlin uusi metsurikypärä tarjoaa runsaasti ominaisuuksia kaikille työskentelykeleille

Stihl toi kesällä markkinoille kokonaan uuden metsurinkypärämallin. Stihl Advance X-Vent on vahva vastaus tiukentuvassa kisassa varusteiden ominaisuuksien parantamisessa. Koneviesti kokeili, miten kypärä toimii tositöissä.
Tommi Hakala
Stihl on uudistanut turvavarustemallistoaan viimeisten vuosien aikana. Nyt on esitelty myös kokonaan uusi kypärämalli Advance X-Vent. Sen muotoilussa on huomioitu kuumatkin työolosuhteet – Koneviestin kokeilussa kypärä osoittautui myös erittäin hyväksi yleiskypäräksi.

Stihlin turvavarustemallistoon on tullut kaksi uutta tuulettuvaa Advance X-Vent -varustetta. Kesäkäytön takin lisäksi on saatavissa myös kokonaan uudistunut kypärämalli, turvahousuiksi kokonaisuuteen sopivat hyvin kevyet Advance X-Light -vyötäröhousut.

Uusi kypärä pääsi kokemaan Koneviestin kokeilussa kuivan ja kuuman kesän lisäksi syksyn sateet.

Koska uuden kypärän ilmoitetaan olevan tuulettuva, ensihuomiot kiinnittyivät tämän puolen toimivuuteen. Ilman vaihtuvuutta kypärän sisällä on lisätty ilma-aukoilla ohimoiden ja takaraivon kohdalla. Perinteiset kypärän yläosan aukot on minimoitu, niitä on vain etuosassa. Se onkin ymmärrettävää, sillä metsurin työskentelystä suuri osa tapahtuu alaviistoon katsoen, jolloin korkeimpana kohtana on takaraivon kohta. Tuulettuvuuden toimivuus todettiin kokeilussa hyväksi. Kevyesti kosteilla keleillä ei kosteutta kertynyt kypärän sisäpintaan. Kuten muissakin uusissa kypärämalleissa, on tässäkin ratkaisussa kypärän etuosa avarampi ja muotoilu päästää ilman virtaamaan vapaammin kypärän sisälle.

Haluatko jatkaa lukemista?
KVPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa Koneviesti Digi alla olevasta linkistä edulliseen tarjoushintaan. Saat käyttöösi kaikki Koneviestin digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile tarjoushintaan 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta?
Aktivoi tunnuksesi
Haluatko jatkaa lukemista?
KVPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa Koneviesti Digi alla olevasta linkistä edulliseen tarjoushintaan. Saat käyttöösi kaikki Koneviestin digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile tarjoushintaan 8,90 €/kk
Vai oletko jo tilaaja, mutta et ole aktivoinut lukuoikeutta?
Aktivoi lukuoikeus
Liittyvät artikkelit