Metsä

John Deere 810D 10wd -kuormatraktori ”Pentinmäki” - Kantavuutta ja kannattavuutta

Suometsien hakkuita tekevät yrittäjät ovat usein todenneet kannattavuuden ongelmaksi kuormatraktorin pienen kuormakoon. Ari ja Tommi Pentinmäki tekivät radikaalin ratkaisun suurentamalla pienen koneen kuormatilaa ja lisäten samalla kantavuutta apuakselilla.
Pohjanmaalla on tunnetusti paljon pehmeitä turvealueita. Ojitusten ansiosta Suomen rajusti suurentunutta puuvarantoa on korjaamassa myös erikoisempia koneita. Yksi niistä on Ari ja Tommi Pentinmäen lisäakselistollinen JD 810D -kuormatraktori. Se tuo puut pehmeimmiltäkin kasvupaikoilta.

Mitä pidemmät ovat kuormatraktorin ajomatkat, sitä kriittisemmäksi muodostuu kuormakoon vaikutus kannattavuuteen. Harvemman metsätieverkoston Ruotsissa käytetäänkin juuri tästä syystä markkinoiden järeimpiä kuormatraktoreita. Samaa ratkaisua ei kuitenkaan voi käyttää Suomessa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää