Metsä

Metsänomistajille tarkoitetut 50-55-kuutioiset moottorisahat - Metsätilojen yleissahat

Metsänomistajille tarkoitetuissa moottorisahamalleissa jämerämmän kokoluokan muodostavat 50-kuutioiset sahamallit. Ne soveltuvat kaikkiin tilan hakkuisiin, aina ensiharvennuksesta järeiden runkojen katkontaan. Koneviesti urakoi talven aikana seitsemän tämän kokoluokan sahamallin vertailun.

Vertailun testiryhmäksi valittiin 50–55-kuutioiset sahamallit, jotka valmistaja on tarkoittanut lähinnä metsänomistajien käyttöön. Maksimihinnaksi syksyllä 2017 määriteltiin 660 euroa, mikä rajasi vertailun ulkopuolelle kalleimmat tämän kokoluokan ammattimallit. Kokeiluun sahat pyydettiin kahdella terävarustuksella: 13” harvennushakkuukäyttöä varten ja 15” terävarustuksella tukki/polttopuukatkontaan. Stigan kohdalla lyhempää laippavarustusta ei ole alkuperäisvarusteena saatavissa, se varustettiin siltä osin Oregonin terävarustuksella (joka on myös vakiolaipan valmistaja). Sahojen mukaan pyydettiin niihin tarkoitetut talviajan lisävarusteet.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit