Metsä

Rud Duetta – uudentyyppinen kitkatelaketju metsäkoneisiin - Ketjutela, ei telaketju

Metsäkoneissa käytetään pyörien pidon lisäämiseen joko teloja tai ketjuja. Saksalainen pitkän linjan valmistaja Rud on yhdistänyt nämä kaksi ratkaisua samaan pakettiin. Rud Duetta on mielenkiintoinen ja hyvin erikoinen keksintö – ei telaketju vaan ketjutela.
Telat vai ketjut? Ei, vaan ketjutelat, lienevät ketjuvalmistaja Rud Duetta -ketjutelojen suunnittelijat ideoineet. Erikoisen näköinen ratkaisu on saatu nyt myös Suomen markkinoille Fomatec Oy:n maahantuomana.

Rud Duetta -ketjutelan prototyyppi esiteltiin vuoden 2012 KWF-näyttelyssä. Tuolloinen versio oli toteutettu teräslevyä ja tavallisia sakkeleita hyväksi käyttäen. Uutuus kiinnosti selvästi, sillä näyttelyvieraita pysähteli erikoisen näköisen telan – tai ketjun – viereen jatkuvasti. Varsinainen tuotantoversio valmistui myöhemmin ja siinä alkuperäisen protomallin ratkaisuja on muutettu varsin paljon.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää