Metsä

Finnraiva on pehmeiden maastojen tela metsäkoneisiin – liikkuu lumella ja suolla

Roudattomien talvien yleistyminen on lisännyt kantavien telojen käyttöä metsäkoneissa. Pehmeän maan lisäksi voi samaan aikaan olla kuitenkin myös paksu lumipatja, joka taas vaatii telalta vetopitoa. Finnraiva Oy:n kehittämä telamalli yhdistää talvikäytön pidon ja pehmeiden maiden kantavuuden.
Kuhmossa sijainneella työmaalla oli n. 80 senttiä jauhomaista lunta. Näissä olosuhteissa Finnraivan telojen vetopito helpotti selkeästi etenemistä. Telojen korkeat harjat ”lapioivat” tehokkaasti lunta koneen alla.

Suokäytössä suoralappuiset telat ovat olleet arkipäivää jo pitkään. Lankkurakenteiset tai metallilappuiset telat kantavat hyvin koko telalapun mitalla. Samalla turve tiivistyy ja kuivuu kantavammaksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää