Metsä

Metsäkonemarkkinat vauhdissa - Vahvassa vedossa

Suomi ja Ruotsi ovat vahvimmat tavaralajimenetelmän metsäkoneiden valmistusmaat maailmassa. Konekauppa on käynyt valmistajien mukaan vahvasti vuosina 2016 ja 2017. Muutoksiakin markkinoilla on tapahtunut.
Suomessa koneiden kokoluokka on vähitellen vakiintunut järeämpään keskiluokkaan, mikä kuormatraktoreissa tarkoittaa Ponsse Buffalon kokoa. Tätä järeämpien koneiden käyttö ei enää tehosta työtä, sillä Suomen metsätieverkko on varsin kattava.

Satavuotias Suomi on tavaralajimenetelmän metsäkoneiden valmistuksessa MM-ykkönen. Suurin yksikkö on Joensuun John Deeren tehdas, jonka maksimikapasiteetti on 1 500 koneen tasolla. Vieremäläinen Ponsse tulee vahvasti perässä: tehtaan kapasiteetti riittää noin tuhannen valmistetun koneen luokkaan. Porissa koneita valmistava Sampo-Rosenlew on kertonut tämän vuoden valmistusmäärätavoitteekseen noin 100 konetta, aikaisemmasta 60 koneen määrästä nousua haettaneen yrityksen ensimmäisellä kuormatraktorimallilla. Koivulahtelainen Logset Oy on panostanut vahvasti vientimarkkinoille, etenkin järeän H12 Hybrid -mallin esittelyllä. Logset myös suuntautuu vahvasti Pohjois-Amerikan markkinoille. Ruovedellä Prosilva valmistaa koneita erittäin asiakaslähtöisesti. Viimeisin uudistus oli koko pyöräkonemalliston muuttuminen S-sarjaksi ja kuusipyöräisten hakkuukoneiden tulo mallistoon.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää