Metsä

Hypro 300 -traktoriprosessori - Hankintahakkaajan apulainen

Ruotsalainen Hypro on erikoistunut jo pitkään traktoreihin asennettavien prosessoreiden valmistukseen. Jo useampia satoja yksilöitä on käytössä ympäri Eurooppaa. Suomeen koneita on toimitettu parisen vuotta ja jo 30 konetta on saanut kodin lahden tältä puolelta. Koneviesti kokeili, millainen on metsänomistajan apuri.
Hypro 300 on traktorin nostolaitteisiin asennettava karsinta- ja katkontalaite. Vinssisyötön ansiosta sen avulla on mahdollista käyttää suuriakin, jopa 80 metrin, uravälejä. Koneviesti kokeili Hyproa suoharvennuksella.

Hypron kaltaisia vinssillä varustettuja traktoriprosessoreita tuli markkinoille 80-luvulla useamman merkin voimin. Niiden ideana on olla metsurityötä keventäviä koneita, sillä ne poistavat raskaimmat työvaiheet hakkuusta. Vain käsityönä tehtävä kaato jää manuaaliseksi työvaiheeksi. Lisäksi vinssaukseen perustuvina ne mahdollistavat suurienkin ajouravälien käytön. Sen seurauksena ensiharvennuksen jälkeen ajourien pinta-ala hehtaarilla on vähäisempi. Koneviestin kokeilutyömaallakin hakkuu tehtiin käyttäen suuria ajouravälejä, kaukaisimmat rungot vinssattiin maksimista – 30 metrin ulottuman päästä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi