Metsä

CutLink SCR -raivauspäät - Valliuksen ruuvi

Ruuvi on monipuolinen keksintö. Aikoinaan keksijänero Arkhimedes kehitti siitä tänäkin päivänä käyttökelpoisen vedensiirtolaitteen. Nyt kotimainen idea on hyödyntää ruuvin ominaisuuksia puuston ja pensaikon raivuussa.
Kun raivaimen liikenopeus on sopiva, kaatuvat rungot ruuvien päälle poikittain ja ruuvien iskut siirtävät niiden tyvet sivuun, jolloin rungoista kertyy nippu. Kun ruuvien pyörityksen pysäyttää ja nostaa laitetta ylöspäin, voi peruutusliikkeellä ”sylkäistä” nipun haluttuun paikkaan. Raivainta voi käyttää ilman pyöritystä kuin haravaa.

CutLink-nimen saanut raivauspäämallisto on Joensuulaisen Lauri Valliuksen yrityksen, Vallius Forestry:n kehitystyön tulos. Yrityksen kosketuspinta käytännön raivaustyöhön on tiivis metsänhoitopalveluita tarjoavan Metsien Lauri Oy:n kautta. Vuodet raivaussahan kahvoissa kirvoittivat Cutlinkin kehittäjän ideoimaan työn koneellistamisen vaihtoehtoja. Pohdintojen perusteella valmistuivat ensimmäiset prototyypit 2014, mitä edelsi parin vuoden uurastus kehitystyön ja kannattavuuslaskelmien parissa – Vallius ei siis lähtenyt soitellen sotaan ideansa kanssa. Perinpohjainen tutkimus ja suunnittelu ovat olleet CutLink-raivauspään kehityksen kulmakiviä. Viimeisin linkki projektissa on ollut markkinointisopimuksen tekeminen ja laitteen siirtyminen SMP-tuoteperheeseen. Se on avannut jo markkinoinnin Ruotsiin ja Norjaan, kiinnostusta laitetta kohtaan on ollut myös muista maista.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää