Metsä
Pikakokeilu Palms HMWD 3.2

Palmsin metsäperävaunu-uutuus tarjoaa järeän telin myötä vetoa ja kestävyyttä rankkaankin käyttöön – jatkopuomin käytössä päätyvaimennus toimii loistavasti

Palmsin metsäperävaunumallistoon on tullut Suomenkin markkinoille mekaanisella vetojärjestelmällä varustettu metsäperävaunumalli. Koneviesti tutustui sen hydraulisella vedonsäätöjärjestelmällä varustettuun HMWD 3.2 -versioon. Vetotraktorina oli Claas Arion 460.
Tommi Hakala
Etenkin Keski-Euroopassa järeät, metsäkonetyyppisillä teleillä varustetut metsäperävaunuyhdistelmät ovat yleisiä. Myös Palms on esitellyt asiasta oman versionsa ja Suomen maahantuoja Hankkija on toimittanut jo ensimmäisen vaunun. Koneviesti kokeili Palmsin vaunun hydraulivetoista versiota.

Silloin kun Suomessa merkittävä osuus puutavaran maastokuljetuksista hoidettiin traktorivetoisilla metsäperävaunuilla, niissä oli yleisesti mekaaninen voimansiirto – eli voima siirrettiin traktorin ajovoimanotosta kardaaniakselilla vaunun vaihteistoon ja sitä kautta vetopyöriin. Varsinaisten metsäkoneiden tultua kyseisten vaunumallien valmistus väheni ja vain muutama pienempi valmistaja jatkoi niiden tekemistä.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää