Metsä

Käyttäjäkokemuksia Palms MWD 3.2 -metsäperävaunu­yhdistelmästä

Jukka Riekkinen hankki viime kevättalvella mekaanisella voiman- siirrolla varustetun Palms MWD 3.2 -metsäperävaunuyhdistelmän.
Jukka Riekkinen
Riekkisen vaunu on muutoin ulkoisesti samannäköinen kuin hydraulisella välityksellä varustettu rinnakkaisversio, mutta sermin alapuolelta puuttuu vaunun ohjausventtilistö ja öljysäiliö. Y-aisan yhteydessä on myös sylinterit, jotka lukitsevat vaunun ja poistavat tukijalkojen tarpeen.

Riekkiselle uuden yhdistelmän hankkiminen tuli eteen, kun pitkään käytössä ollut edellinen paketti alkoi olla lopussa. Työmaat ovat puoliammattilaistasoa – harvesterin perästä ajoa omilla metsäkuvioilla ja jonkin verran ulkopuolista urakointiakin kuuluu työnkuvaan. 1990-luvulla alkujaan rakennettu, vastaavasti mekaanisesti vetävä vaunupaketti oli koostettu Mini Brunett -metsäkoneen takarungosta ja sille oli asennettu Kronos 7010 -kuormain.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää