Metsä

Entracon -metsäkoneiden myynti alkaa Suomessa - Kevyempiä korjuukoneita kaipaaville

Kevyiden metsäkoneiden markkinoille saapuu nyt Tsekkiläinen Entracon. Aikaisemmin valmistaja on tunnettu Loglander-tuotemerkillä valmistetusta kevyestä kuormatraktorista. Nyt mallivalikoima on laajentunut ja järein malli lähestyy jo keskiraskaiden koneiden pienempiä malleja.
Tsekkiläisvalmisteiset Entracon-metsäkoneet saapuvat Suomen markkinoille nyt Hyvinkääläisen HS-Tekniikan maahantuomina. FinnMetkoon saapuvista koneista toinen on kuvassa työskentelevä tehtaan esittelykone, eli yhdistelmäkoneeksi varusteltu järein malli EF75.

Entraconin maahantuonti alkoi Hyvinkääläisen HS-Tekniikka Oy:n Harri Sorvojan aloitteen pohjalta. Hänen yrityksensä toimi jo entuudestaan työkoneiden vuokrauksessa, erilaisten seulontasovellusten ja kierrätysmateriaalin käsittelyyn liittyvien koneiden myötä. Entracon-edustus tuo yritykselle kolmannen alueen, joka laajentaa toimintaa metsäsektorille. Aikaisempien kokemusten perusteella koneiden myynnin lisäksi tulee vuoraustoiminta mukaan kuvioihin, eli yrityksen omia koneita voi vuokrata tuntihinnalla. Vuokraushinta perustuu tehotunteihin, ei vuorokausivuokraan. Vuokraustoiminnalla on myös tarkoitus mahdollistaa aloittelevalle yrittäjälle realistinen tieto siitä, onko ajateltu yritystoiminta kannattavalla pohjalla. Jos vuokrausajan jälkeen asiakas päättää ostaa koneen, vuokrahinta hyvitetään koneen hinnassa. ”Konekaupan ehtona on, että koneen ostavalla yrittäjällä on realistiset laskelmat toiminnasta, sisältäen myös peruspääoman”, toteaa Sorvoja. Tästä syystä vuokraushinta on määritelty sellaiselle tasolle, että se vastaa koneen järkevällä velkapääomalla hankkimisesta syntyvien kiinteiden kulujen määrää. Sorvoja on huomannut, että epärealistisilla laskemilla ei pitkälle pötkitä yritysmaailmassa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää