Metsä
Kokeilu

Husqvarnan akkuketjusahat testattavana – hiljaiset uutuudet tarjoavat reilusti leikkuutehoa ja käyttöaikaa

Akkukäyttöiset ketjusahat ovat nyt saavuttaneet ammattimalleissa sen tason, että pienempien polttomoottorisahojen käyttö tulee vähenemään radikaalisti. Tämä selvisi uusia Husqvarnan akkusahaperheen tuotteita testattaessa.
Tommi Hakala
Jos akkusahan käyttökohteita taajama-alueen ulkopuolella miettii, erilaiset katkontatyöt mökkialueilla ja pihapiirissa ovat niiden ominta aluetta. Koska sahoissa ei ole bensaa, niiden kuljettaminen traktorin ohjaamossa ”apusahana” ei aiheuta paloriskiä – eikä bensankäryä kuljettajalle.

Akkusahoissa kehitys on kulkenut rajua tahtia eteenpäin. Kun 2016 Koneviesti vertaili puunhoitokäyttöön suunniteltuja polttomoottori- ja akkuketjusahoja (KV11/2016), jo silloin Husqvarnan T536LiXP-akkusaha oli leikkuutehossa samalla viivalla polttomoottorisahojen kanssa. Ja 2020 esiteltiin entistä tehokkaampi 540i-sarja akkuketjusahoihin – mikä lupasi entistä korkeampaa leikkuutehoa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää