Metsä
Kokeilu Stihl MS 400 C-M

Stihl panostaa tehopainosuhteen parantamiseen – uusi MS 400 C-M on siitä esimerkki

Vaikka akkukäyttöiset moottorisahat valtaavat alaa, kehitystä tapahtuu myös polttomoottorikäyttöisten sahojen osalta – varsinkin järeämmissä sahamalleissa. Tästä uusi Stihlin teho–paino-suhteeltaan erinomainen MS 400 C-M on esimerkki.
Tommi Hakala
Paksujen pölkkyjen katkonnassa ja järeiden lehtipuiden hakkuulla tehokkaat sahat ovat elementissään. Stihl venyttää tehopainosuhdetta entistä paremmaksi uudella MS 400 C-M -mallillaan – 70-kuutioisen tehot 60-kuutioisen kuorissa.

Kun Stihl esitteli polttoaineen ruiskutuksella varustetun MS 500i -mallin 2018, se herätti suurta huomiota. Koneviestin kokeilussakin (KV 7/2019) sen 80-kuutioisen moottorin mullistavat ratkaisut ja 5-kilowattisen sahan tehopainosuhde ihastuttivat. Olikin vain ajan kysymys, milloin laariin sataa parannuksia myös pienemmissä malleissa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää