Metsä
Kokeilu Farmi Forest FT11

Farmi Forest FT11 on vakaa metsäperävaunu­yhdistelmä – pitkällä kokemuksella suunniteltu yhdistelmä tarjoaa vetoa ja vakautta

Aiemmin keskikokoiset 10–11 tonnin metsäperävaunuyhdistelmät ovat nykyään usein valmistajien pienintä mallisarjaa. Farmi Forestillakin FT11-malliin perustuvien yhdistelmien suosio on lisääntynyt ja ne korvaavat 8–9 tonnin yhdistelmiä.
Tommi Hakala
Iisalmessa toimiva Farmi Forest Oy on ollut traktoreiden metsävarusteiden valmistajana edelläkävijä. Vinssivalmistus alkoi jo vuonna 1962 ja Farmi-puutavarakuormaimet ja -perävaunut tulivat markkinoille 1980. Koneviesti kokeili talven 2021 aikana valmistajan 11-tonnista yhdistelmää.

Farmi Forestin metsäperävaunumallisto on päivittynyt viime vuosina FT-perävaunuiksi ja CR-nostureiksi. Malliston pienin vaunu on vedoton FT9, keskikokoiset FT11 ja FT13 ovat saatavissa myös rullavetoisina 4WD-malleina. Järeä ammattikäytön FT14 on varustettu hydraulismekaanisesti vetävällä Dana-metsäkonetelillä. Kaikki nämä mallit ovat yksipalkkirunkoisia malleja. Lisäksi malliston monipuolisempaan käyttöön suunnattuissa FT15/CT15-malleissa on muokattavalla C-kaksipalkkirungolla varustettuja versioita.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää