Metsä
Esittely SeedGun

SeedGun on kylvölaite metsän täsmäkylvöön – siementen kylvö parantaa metsän uudistumisen nopeutta

SeedGun-kylvölaite on suunniteltu siementen täsmäkylvöön metsän muokkauksen yhteydessä. Siemen päätyy paljastettuun kosteaan maahan kuljettajan napinpainalluksella. Kylvö parantaa metsän uudistumisen nopeutta.
Teemu Sirkkala
Muokkaustyöt tehdään lähes poikkeuksetta uudishakkuun jälkeen riippumatta siitä, millä menetelmällä metsä uudistetaan. Siemenpuuhakkuun jälkeen uudistettaessa voidaan kylvää uuden perimän siementä täydentämään luontaista siementä.

NewForest Oy:n SeedGun soveltuu metsän kylvöön vaihtelevissa olosuhteissa. Laite voidaan kytkeä mihin tahansa metsämuokkauskoneeseen, mutta toimivin se on kaivinkoneessa. Tällöin kylvöpaikka voidaan valita joka kerta erikseen. SeedGunin kehittely alkoi jo vuonna 1992, jolloin Juha Sirkkala oli töissä ja omistajana isänsä Mikon kanssa Sirkkalan maansiirto Ky:ssä. Metsämuokkauksia tehtiin jo silloin ja samalla haluttiin tarjota asiakkaille parempaa palvelua – kylvöä – samalla kerralla. Piti vain keksiä, miten se teknisesti tehtäisiin. Sirkkalan Maansiirron koneilla SeedGunilla on uudistettu reilu tuhat hehtaaria metsää. ”Siementä kannattaa aina kylvää”, Juha Sirkkala aloittaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää