Metsä
Metsäteho

Metsäteho on tutkinut harvesterinkuljettajien tarpeita avustavien järjestelmien kehittämiseen harvennushakkuille

Harvesterinkuljettajat ovat harvennushakkuilla paljon vartijana. Arvokkaan koneen tuntituotos pitää olla riittävän korkealla ja samalla pitää pystyä yksilöimään mahdollisimman oikein poistettavat puut.
Tommi Hakala
Harvesterinkuljettajien työskentely on monipuolisia taitoja vaativa työ. Viimeisten vuosien aikana työskentelyn tehostamiseksi on kehitetty koneiden tietojärjestelmiin uusia sovelluksia. Metsäteho selvitti Stora Enson työmailla työskenteleviltä kuljettajilta, mitä he kaipaisivat seuraavan sukupolven avustaviksi järjestelmiksi.

Tietotekniset ratkaisut ovat muuttaneet valtavasti metsäkoneiden kehitystä viime vuosikymmeninä. Aikaisemmin koneen toimintojen ohjausjärjestelmät ovat parantaneet koneiden teknistä tehokkuutta, mutta nyt viimeisten vuosien aikana erilaiset paikkatieto- ja konevalvonnanohjelmistot ovat helpottaneet kuljettajien työskentelyä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää