Metsä

Maaperää säästäen, pidosta tinkimättä - Uusia ketjuja ja teloja metsään

Tämän vuoden Skogselmia- ja Skogsnolia-metsämessuilla Ruotsissa esiin nousi ketjujen ja telojen kehityksessä herännyt huoli maaperän vaurioitumisesta. Kompromissit tekevät taas tuloaan markkinoille.
Koppom Maskin tarjosi uutena KM Tracks -telojaan, 710/45 x 26.5 -telaparin messuhinta oli kohtuullinen 49 900 kruunua eli 5 329 euroa.

Pyöräalustaiset metsäkoneet pystyvät vain harvoissa olosuhteissa työskentelemään ilman minkäänlaisia kitkaa ja kantavuutta lisääviä varusteita. Ketjujen ja telojen valmistajilla onkin melkoista tasapainottelua eri osa-alueiden väleillä. Koneen kuljettaja arvostaa kunnollista pitoa ja kantavuutta, yrittäjä pitkää kestoikää ja vähäisiä kustannuksia. Maanomistajalle tärkeää on se, että hakkuusta jäisi mahdollisimman vähän jälkiä maastoon.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää