Metsä
Kesla ProLog

Harvestereiden mitta- ja ohjausjärjestelmät tarjoavat paljon mitattua tietoa – järjestelmien hyödylliset ominaisuudet helpottavat harvesterityöskentelyä

Suomalaiset metsäkonevalmistajat ovat olleet tietoteknisissä asioissa aina edelläkävijöitä koko maailman tasolla. Nykyisin on jo ”isäntälinjankin” hakkuupäihin mahdollista saada monipuolisia ohjausjärjestelmiä, kuten esimerkiksi kokeilemamme Kesla ProLog.
Tommi Hakala
Nykyisin harvesteripäitä voidaan anturoida kattavasti, jotta ohjausjärjestelmän kautta voidaan mitata ja ohjata toimintoja monipuolisesti.

Harvestereiden mittaus- ja ohjausjärjestelmät ovat pitkän kehityskaaren tuotosta. Vahvimmat alkuaikojen kehityksessä olivat Suomi ja Ruotsi. Koska Ruotsissa puutavaran mittauksessa ei alkuaikoina haluttu panostaa koneen tekemään mittaukseen, suomalaiset yritykset ottivat kehityksessä johtavan roolin kuutioinnin osalla – Ruotsissa taasen erilaiset oppivat apteerausjärjestelmät olivat tärkeämmässä osassa. Lopputuloksena, ja suomalaisten tekemien yritysostojen johdosta, on suomalaisen metsäkonetietotekniikan arvostus sillä tasolla, että esimerkiksi suuri valmistaja John Deerekin siirtää tähän liittyvän kehitysosastonsa täysin Suomeen. Näin suomalainen usko harvesteripään anturoinnin avulla tehtävään tilavuusmittaukseen on levinnyt myös muualle maailmaan.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää