Metsä

Trimmerillä ruohoa niitettäessä on järkevintä valita riittävän tehokkaasti leikkaava siima – älä ahnehdi liian paksua siimaa

Husqvarna 535 iFR -akkuraivaussahan kokeilun yhteydessä tehdyssä trimmerikäytön akkukestävyyden kokeilussa tuli esille se, miten paljon siima vaikuttaa akun kestoon. Vaikka pyörimisnopeus ilman vastusta oli identtinen, purevampi hammastettu siima kulutti akun virtaa selkeästi enemmän itse työskentelyn aikana.
Tommi Hakala
Punainen vilkkuva valo kertoo, että nyt on akusta virta loppu. Sen syttymisen nopeuteen voi vaikuttaa valitsemalla olosuhteisiin riittävän, ei liian karun siimatyypin.

Markkinoilla on tarjolla paljon erilaisia siimatyyppejä trimmeröintikäyttöön. Sileiden ja pyöreän läpileikkauksen lisäksi on olemassa teräväkulmaisia, useampikanttisia siimoja. Suurta suosiota ovat saaneet esimerkiksi hammastetut siimamallit, jotka leikkaavat jopa pienempiä pajuja poikki.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää