Metsä
Kokeilu Husqvarna 535 iFR

Husqvarna 535 iFR todistaa, että akkukäyttöisissä yleisraivaussahoissa on potentiaalia syrjäyttää polttomoottorisahat monissa töissä

Koneviestin testaajilla oli kesällä 2020 käytössä Husqvarnan uusin akkuraivaussahamalli. 535 iFR pääsi työskentelemään niin taimikoissa kuin pihapiirin niittotöissäkin. Voimasta ei työskentely jäänyt kiinni, mutta metsässä käyttöaika jäi vain kohtuulliseksi.
Tommi Hakala
Husqvarnan uusin akkukäyttöinen 535 iFR -yleisraivaussaha on ollut kesän aikana Koneviestin kokeilussa. Käytännön työ toi hyvin esiin hyvin akkulaitteiden edut – hiljaisuus ja moottorin sitkeä vääntö tekevät esimerkiksi trimmeröintityöstä sahaajalle ja ympäristölle mukavampaa kuin polttomoottorisahalla työskentely.

Akkukäyttöisten käsityökalujen esiinmarssi on ollut todella nopeaa. Kaupoissa johdolliset työkalut ovat siirtyneet rajumpiin, pitkän käyttöajan ja paljon voimaa vaativien työtehtävien laitteisiin. Akkukäyttöisyyden työskentelyä helpottava liikkumisen vapaus kuitenkin lisää myös paljon voimaa tarvitsevien työkalujen tarjontaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää