Metsä
Esittely Amkodor

Liettuassa koneita valmistava Amkodor on tuomassa uusia metsäkonemalleja markkinoille – myös uusimmalla moottoritekniikalla

Suomen ja Euroopan katkotun puutavaran menetelmän metsäkonemarkkinat ovat olleet vahvasti pohjoismaisten valmistajien hallussa. Vähitellen keskieurooppalaisetkin valmistajat ovat tulleet vahvemmin mukaan – nyt kilpailua tulee myös idän suunnasta JSC Amkodor -metsäkoneiden osalta.
Valmistaja
Amkodor 2561 on pohjoismaissakin yleisen kevyemmän keskikokoluokan harvesterimalli. Alkaen painoltaan 15,5 tonnisessa koneessa on 132 kW:n Minsk Motor Plant D-260.1 -moottori, voimansiirto on hydrostaattinen. Keinuva taka-akseli ja teliakseli ovat molemmat saksalaisen NAF:n tuotantoa, eli rakenteeltaan konemalli vastaa Ponsse Beawer -harvesteria. Nosturina on KESLA H1609 ja hakkuupäänä KESLA 28RH.

Valkovenäläisen Amkodorin historia on pitkä. Alkujaan 1927 lelutehtaana aloittanut yritys on yritysliitosten myötä laajentunut suureksi koneiden valmistajaksi. Tuotanto on muuttunut teollisuustuotteiden, kuten vaakojen ja lukkojen, kautta nykyiseksi työkonevalmistajaksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää