Metsä
Esittely Hakeharvesteri

Pentti Poluksen kehittämällä Hakeharvesteri-konseptilla valmistuu tuoretta haketta suoraan kannolta

Energiakäyttöön tarkoitetun pienpuun korjuuseen on kehitetty erilaisia korjuuketjuja. Yksi yritys lyhentää ketjua on haketus metsässä. Palstahakkureita on kehitetty jo kauan. Raahelainen Pentti Polus on patentoinut oman versionsa, jossa haketus on viety kannontasolle – sananmukaisesti.
Tommi Hakala
Pentti Poluksen 2012 patentoiman Hakeharvesteri -konseptin kaupallinen hyödyntäminen on jäänyt toistaiseksi toteutumatta. Hakeharvesterin avulla voidaan tehdä voimalaitoskäyttöön tarkoitetun tuoreen hakkeen korjuuta yhdistettynä normaaliin kuitupuun korjuuseen.

Kuormanharvestereiden monipuolisuus puutavaran valmistuksessa on tuonut niiden käyttöön useita lisäominaisuuksia. Eukalyptuksen hakkuissa rullavaihtoehdoilla saadaan puu kuorittua metsässä, jolloin kuoren kuljettaminen jää pois. Energiapuuhakkuissa taas monikäsittely ja giljotiinityyppisen leikkuutavan yhdistelmä lisää toimintatehoa ja -varmuutta, myös aliskasvuston raivaukseen hakkuun yhteydessä on olemassa lisävaruste.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää