Metsä
Esittely Komatsu

Uudet Komatsun harvennuskuormatraktorit – kolme mallia, viisi vaihtoehtoa

Vuosia kiertänyt taustahuhu sai syksyllä 2020 todennuksen, kun Komatsu Forest esitteli uuden pienemmän 825TX-mallin. Se, ja rinnakkaiset 835TX- ja 845-mallit, lisäävät malliston soveltuvuutta eri käyttökohteisiin. Samalla TX-mallimerkintä (Thinning Xpert) palaa muutaman vuoden jälkeen Komatsulle.
Tommi Hakala

Komatsun metsäkonemallistossa oli aikaisemmin 830.3 -malli, joka oli hyvin suosittu harvennushakkuilla. Mallin kehityskaari alkoi jo 1980-luvun lopulla: Valmet 828- ja 820-malleista muotoutui 830- ja 830.1 -mallien kautta 830.3. Tämä konesarja oli suunnattu aikanaan kilpailemaan FMG-konsernin kevyiden Mini Brunett- ja FMG 810 -mallien kanssa. Tässä kisassa 830.3 pärjäsi erittäin hyvin. Komatsun uudistaessaan kuormatraktorimallistoaan ”vitossarjaan” 2010-luvun alussa, jäi 830.3 pois tuotannosta – sen muista malleista poikkeavia komponentteja ei voinut enää hyödyntää muissa malleissa. Tämä nosti koneen valmistuskustannukset suhteessa myyntimääriin turhan korkeaksi. Tuotannossa oli hetken 830.3 ohessa myös nelisylinterinen 840TX, jonka kuormatilassa oli sisäänpäin kallistetuiden karikoiden myötä huomioitu harvennuskäyttö.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää