Metsä
Esittely Waratah H212, Waratah H424

Suomalainen Waratah on tuonut uusia harvesteripäitä markkinoille - uusissa malleissa tietojärjestelmät vahvassa roolissa

Punaiset Waratah -harvesteripäät ovat yleisiä maailmalla erilaisissa alustakoneratkaisuissa. Waratahin tuotteet ovat eksoottisesta nimestään huolimatta usein Suomessa valmistettu ja tulevat samasta tehtaasta kuin John Deeren harvesteripäät. Nyt saatavilla on uusi H212-harvennusharvesteripää sekä punaisena että keltaisena, sekä pohjoismainen H424-yleisharvesteripäämalli.
Tommi Hakala
Waratah tarjoaa laajan kattauksen harvesteripäitä ja niiden tietojärjestelmiä eri konevalmistajille. Suomalaisista valmistajista esimerkiksi Prosilva hyödyntää yhteistyötä maksimaalisesti. Waratahin harvesteripään lisäksi koneisiin toimitetaan mittalaitteisto ja täydelllinen ohjausjärjestelmä kahvoja ja näppäimistöjä myöden.

Kun kouraharvesterit tulivat metsiin 1980-luvulla, ne syrjäyttivät notkeudellaan aikaisemmat kaksioteharvesterit, eli ”häntämotot”. Raskaista ja sinänsä tehokkaista järeiden päätehakkuiden koneista siirryttiin puomiston päässä liikuteltaviin karsinta- ja katkontalaitteisiin. Alkuvaiheessa harvesteripäiden valmistajat olivat pienempiä erillisiä yrityksiä, joiden tuotteita asennettiin erilaisiin käytettyihin ja varta vasten valmistettuihin alustakoneisiin. Tilanne muuttui nopeasti siihen suuntaan, että suuret valmistajat kehittivät omat alustakonemallit yksioteharvestereille ja samalla ostivat itselleen harvesteripäitä kehittäneen yrityksen tuotteineen – näin ne saivat omalle tuotemerkilleen koostetun kokonaisuuden ilman aikaa vievää kehitystyötä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää