Metsä
MultiWit BK

Metsän tuhohyönteisten havaitseminen ja tuhoaminen on mahdollista – Koneviesti aloitti kuoriaisansakokeilun kaarnakuoriaisille

Kaarnakuoriaisten tuhot ovat kuivien kesien johdosta alkaneet lisääntyä Suomessakin. Keski-Euroopassa valtaisat kuusikoiden tuhot ovat jo sekoittaneet sahatavaramarkkinat maailmanlaajuisesti. Metsänomistajan on mahdollista torjua tuholaisia, tai seurata niiden mahdollista levinneisyyttä tarkoitukseen suunnitelluilla ansoilla.
Tommi Hakala
Kaarnakuoriaistuhot kuusikoissa saavat alkunsa heikentyneisiin puihin iskeneistä kirjanpainajista. Tehtyään tuhon ne munivat tulevan sukupolven maahan. Sieltä seuraava sukupolvi lentää seuraaviin eläviin puihin. Koneviesti päätti kokeilla, kuinka kirjanpainajien torjunta onnistuu siihen kehitetyllä ansalla.

Suomi on pitkään säästynyt laajoilta, metsiä tuhonneiden metsätuholaisten hyökkäyksiltä. Ytimennävertäjien tuhot ovat näkyneet Keski-Pohjanmaan männiköissä, ja esimerkiksi Yyterissä on jouduttu hakkaamaan nuoria männiköitä tähtikudospistiäisen leviämisen vuoksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää