Metsä
Esittely Kinetic T8

Kinetic T8 -yhdistelmäkoneversio on kevyt ajokone hakkuuvarustuksella

Kinetic on ollut markkinoilla jo muutaman vuoden, ja ajokoneena se on kevyessä luokassa varteenotettava vaihtoehto harvennushakkuille. Maahantuoja Metsä Säämänen Oy on tehnyt kehitystyötä ja asentanut koneeseen AM 300S -rullaharvesterin. Kävin tutustumassa koneen toimintaan kuusikkoharvennuksella, jossa oli lisänä koivua ja haapaa. Työnjäljessä kiinnitti huomiota erityisesti maastoon jäävät jäljet, joita oli minimaalisesti, vaikka kyseessä oli kelirikkoaika.
Seppo Nykänen
Tukijalat ovat välttämättömät kevyellä koneella hakattaessa. Kuormaajassa riittää voimaa harvennuspuun käsittelyyn.

Kinetic T8 on kevyt runko-ohjattu ajokone, jonka voimanlähteenä on kolmisylinterinen, 19 kW:n tehoinen ja tilavuudeltaan 1,1-litrainen Yanmar-diesel – aikanaan ensimmäisissä koneissa oli bensiinimoottori. Voimansiirto perustuu variaattoriin ja neliportaiseen mekaaniseen vaihteistoon. Etu- ja takavaunussa on ketjuvälitteiset keinutelit, voima siirtyy kardaanilla takatelille. Kummassakaan telissä ei ole tasauspyörästöä, voima välittyy T-kulmavaihteella vetoakseleille. Takavaunun runko on teleskooppinen, sitä voi jatkaa hydraulisesti 60 cm. Koneen kokonaispituus takarunko sisään vedettynä on 4,2 m. Hakkuukäytössä runko kannattaa pitää lyhimmässä asennossaan, jolloin koneen ketteryys paranee. Koneessa ei ole runkolukkoa, vaan sammakkomallin tukijalat. Koneen leveys on 1,63 m telojen kanssa, joten runkolukko ei paljon auttaisi, kun omapainkin on vain 2,0 tonnia. Tukijaloilla kone on vakaa ja kestää harvennuspuun ottamisen suoralla varrella sivulta. Suurimmat puut on kuitenkin syytä ottaa koneen takapuolelta, jolloin sivuvääntöä ei synny. Kuormaaja yltää reilusti takavaunun taakse.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää