Metsä
Efco MT 4510

Italialainen Efco tarjoaa uudessa MT 4510 -moottorisahassa harrastajakäyttöön ärhäkän työkalun

Moottorisahojen kolmijakoisilla markkinoilla harrastajasahojen ja isäntälinjan sahojen mallistot lähestyvät toisiaan. Siitä yksi esimerkki on uusi Efco MT4510. Se on harrastajasahan oloinen rakenteeltaan, mutta tarjoaa isäntälinjan voimat ja leikkuutehon.
Tommi Hakala
MT 4510 on Efco-malliston uutuus. Se on keskikokoisten sahojen kokoluokkaan kuuluva saha, jonka 42-kuutioinen moottori antaa 2,1 kilowatin tehon. Koneviestin kokeilussa saha paljastui mielenkiintoiseksi välimalliksi – se on harrastajasaha, jolla on isäntälinjan sahan sielu.

Harrastajakäytön moottorisahojen käyttö on vähitellen siirtynyt entistä enemmän metsästä pihapiiriin. Varsinaisten hakkuutöiden rinnalla riittää sahattavaksi polttopuita kaikissa kokoluokissa. Pienemmät alle 40-kuutioiset sahat sopivat rankojen yksittäiskatkontaan, järeät yli 50-kuutioiset sahat taas ovat tarpeen paksujen pölkkyjen pilkontaan.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää