Metsä
Esittely

Fomatec-metsäkonevarusteet – varusteet suojaan

Metsäkoneyrittäjien työssä siirtymien osuus on kasvanut samaa tahtia kuin hakkuukuviot ovat pienentyneet. Jokaisessa siirrossa on kuljetettava mukana myös koneiden huoltovarusteet ja varaosat. Aiemmin lajittelukarikalliset pankkomallinsa esitellyt kuopiolainen Fomatec on laajentanut tuotevalikoimaansa kompakteilla varustelaatikoilla.
Tommi Hakala
Metsäkone vaatii työhön soveltuvat tarvikkeet myös huoltoihin ja korjauksiin. Fomatec valmistaa lukittavia ja tukevarakenteisia varustelaatikkoja yrittäjien tarpeisiin.

Fomatecin toinen omistaja, Marko Korhonen, on työskennellyt vuosia metsäkoneilla, osan aikaa eri puolilla Eurooppaa. Saamansa kokemuksen hän on hyödyntänyt yrityksen tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Viitisen vuotta sitten yritys aloitti kuormatraktoreiden lisävarustepankkojen valmistuksen. Sysäys valmistukseen syntyi pankkomalleista, joissa oli molemmilla puolilla sisäänrakennetut lajittelukarikat vakiovarusteena. Pankot saivat heti suosiota. Valmistajat ovatkin asentaneet niitä uusiin koneisiin sekä korvaamaan vaurioituneita pankkoja käytetyissä koneissa. Merkkikohtaisina pankot eivät muuta kuormatilan kokoa ja vastaavat järeydeltään alkuperäisiä pankkoja. Kaikkiaan Fomatec-pankkoja on asennettu yli 40 koneeseen. Pankkojen hintaa (5 500 euroa, alv 0 %) laskee käytännössä se, että kone voidaan tilata vain kahdella pankkoparilla tehtaalta ja varustella suoraan Fomatec-pankoilla. Valmiita pankkomalleja löytyy jo JD/Komatsu/Ponsse-kuormatraktoreihin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää