Metsä
Husqvarna 540i XP, Huqvarna T540i XP

Uudet Husqvarna 540i XP ja T540i XP -akkuketjusahat vaativaan ammattikäyttöön

Husqvarnan akkusahamallisto laajenee. Tällä kertaa malliston kehityksessä on panostettu puunhoidon ammattilaisten erikoistoiveisiin. Leikkuutehon lisäksi on panostettu paljon sahojen käyttöominaisuuksiin esimerkiksi kiipeilytyössä.
Tommi Hakala
Kaupunkialueiden puunhoitotyöt lisääntyvät jatkuvasti maailmanlaajuisesti. Husqvarna vastaa tähän kysyntään uusilla akkusahamalleillaan. Ne on kehitetty yhdessä metsäalan ammattilaisten kanssa. Yksi kehittäjistä on ollut brittiläinen arboristiyrittäjä Josephine Hedger. Hänen 8 henkeä työllistävä yrityksensä on siirtynyt lähes kokonaan akkusahojen käyttäjäksi. Puussa käytetään T-kahvaisia sahoja, maassa katkonnassa takakahvaisia malleja.

Päästöttömyys ja käytön helppous ovat vahvoja syitä, miksi pienkonevalmistajat ovat panostamassa entistä enemmän akkukoneisiin. Syynä on myös entistä enemmän kaupungistuva maailma, jossa kuitenkin tarvitaan ympäristönhoitolaitteita. Nyt sähköistämisessä ollaan siirtymässä kuluttajakokoluokan laitteista ammattimaiseen käyttöön soveltuviin laitteisiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää