Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sampo Rosenlew on valmistanut jo tuhat metsäkonetta – tuhannes kone lähtee työskentelemään Saksan jyrkkiin rinteisiin

Sampo Rosenlewille vuosi 1996 on merkittävä, kun yrityksen metsäkonevalmistus alkoi. Päätös tehtiin neljän protokoneen testausten jälkeen – kiinteistöhuoltokoneen sijaan metsäkoneet tulivat uusiksi tuotteiksi.
Kuva: Tommi Hakala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Porissa päivämäärällä 23.1.2023 saavutettiin yksi alueen teollisuuden merkkihetkistä. Puimuri- ja metsäkonevalmistaja Sampo Rosenlew Oy luovutti sillon 1 000. valmistuneen metsäkoneensa. Metsäkonevalmistus alkoi pienellä harvesterimallilla 1996. Sen jälkeen valmistusvalikoima on laajentunut kattamaan myös keskiraskaat harvesterit ja -kuormatraktorit.

Sampo Rosenlew Oy toimitusjohtaja Jussi Malmi (oik.) ja 1 000. koneen myynyt Ahti Sormunen (vas.) luovuttivat 23.1.2023 Sampo HR68 -harvesterin Saksan jälleenmyyjälle, MH Logging GmbH:n Christian Kuschel.
Sampo Rosenlew Oy toimitusjohtaja Jussi Malmi (oik.) ja 1 000. koneen myynyt Ahti Sormunen (vas.) luovuttivat 23.1.2023 Sampo HR68 -harvesterin Saksan jälleenmyyjälle, MH Logging GmbH:n Christian Kuschel. Kuva: Tommi Hakala

1 000. valmistunut metsäkone on Sampo HR86 -harvesteri, joka luovutettiin saksalaiselle jälleenmyyjälle. Yksilö toimitetaan Keski-Saksaan asiakkaalle, joka korjaa puuta jyrkistä rinteistä. Kone liikkuu jyrkissä rinteissä vinssiavusteisesti, maksimissaan 450 metrin etäisyydellä vinssiä käyttävästä maataloustraktorista.

Samassa tilaisuudessa luovutettiin myös ensimmäisen Sampo FR28 -kuormatraktorin ostaneelle KL-Metsäkone Oy:lle uusi FR48-kuormatraktori. Se on heidän nykyisessä kalustossaan jo kolmas Sampo-kuormatraktori.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tällä hetkellä Sampo Rosenlew valmistaa keskimäärin samassa suhteessa harvestereita ja kuormatraktoreita. Euroopassa yhtiöllä on vahva ote pienempien harvestereiden markkinoista ja myös käytetyt koneet ovat kysyttyjä.