ProForest-näyttelyn tulee toimia suomalaisen osaamisen näyteikkunana kattaen koko metsäsektorin — kaikki metsäteknologian toimijat tulee saada ensi vuonna paikalle tavalla tai toisella

FinnMetko oli etiäinen siitä, millainen metsäteknologian näyttely pitäisi olla suomalaisen viennin kannalta. ProForest on seuraava näytön paikka ensi vuonna, sillä suhdanteet lepäävät nyt metsän varassa enemmän kuin pitkään aikaan.
”Millään muulla toimialalla ei ole niin valtavaa vientipotentiaalia kuin metsäteknologialla, joten päättyneestä FinnMetkosta viisastuneena kaikki viimeisetkin toimijat tulee saada paikalle ProForestiin vuonna 2023”, kirjoittaa Eemeli Linna. Kuvituskuva.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomalaisen konepajateollisuuden vientinäkymien valossa FinnMetko-näyttely oli erittäin onnistunut tapahtuma. Painoarvoa paransivat Euroopan Energia- ja sähkökriisin kylmät tuulet, mikä toi näyttelyvieraita runsaasti ulkomailta saakka.

Metsäalan konepajateollisuudessa on koko ajan kysyntää, hitsauslanka palaa ja komponenttipulaa valitellaan. Klapien ja osin klapikoneidenkin kysyntä on lähtenyt kokonaan käsistä, kuitupuu palaa energiaksi ja suomalaisen metsän varassa tulee olemaan koko yhteiskuntaa ravisteleva talvi, kun turve on poltettu loppuun.

Suomi on metsäteknologian osaajana maailman johtava maa monessa tuoteryhmässä. Kolmesta suurimmasta metsäkonevalmistajasta kaksi ovat suomalaisia. Lisäksi meillä on lukuisia pieniä ja keskikokoisia valmistajia, jotka myyvät koneitaan ympäri maailmaa.

Eestin puolelle levittäytynyt kovaa hintakilpailua käyvä metsäkonevalmistus on myös pitkälle suomalaista perua. Ainoastaan hakkurivalmistuksessa ja lämpökattiloissa Saksa, Itävalta ja Ruotsi ovat rinnalla tai osin parempia, mutta klapikoneteollisuus ja energiakouraosaaminen ovat meillä taas aivan suvereeneja. Sekä Ponssen että Deeren metsäkoneohjelmistot ovat kumpikin suomalaista käsialaa. Meillä on metsäteknologiasta aivan kaikkea.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tämän vuoksi FinnMetkon, tai vuorovuosina järjestettävä ProForest-näyttelyn, tulee toimia suomalaisen osaamisen näyteikkunana kattaen koko metsäsektorin. Millään muulla toimialalla ei ole niin valtavaa vientipotentiaalia, joten päättyneestä FinnMetkosta viisastuneena kaikki viimeisetkin toimijat tulee saada paikalle ProForestiin ensi vuonna, tavalla tai toisella.

Jokaisen toimijan on ympäri maailmaa pitää saada tietää, missä on esillä koko alan kovin kärki, varata liput ja tulla Suomeen – ostohousut jalassa. Suomalainen metsäsektori voi näin rakentaa suurta vientimenestystä koko yhteiskunnan hyväksi.