Suomessa käytettiin viime vuonna raakapuuta 85,2 miljoonaa kuutiota, josta 13 miljoonaa kuutiota poltettiin energiaksi – energiapuun osuus oli 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna

Metsäteollisuustuotantoon määrästä kului tukki- ja kuitupuuna 85 prosenttia ja loput poltettiin energiaksi pienpuuna sekä järeänä runkopuuna lämpö- ja voimalaitoksissa sekä pientaloissa. Määrä kasvoi edellisvuodesta yhdeksän prosenttia, ja oli tilastohistorian suurin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raakapuusta 72,2 miljoonaa kuutiometriä eli 85 % jalostettiin metsäteollisuudessa. Määrä kasvoi edellisvuodesta kahdeksan prosenttia. Tästä kotimaista oli 62,4 miljoonaa kuutiometriä ja tuontipuuta 9,8 miljoonaa kuutiometriä. Energiantuotannossa raakapuuta poltettiin 13,0 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli 15 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Sivutuote- ja tähdepuuta kului energiantuotannossa kaikkiaan 18,0 miljoonaa kuutiometriä. Tästä lämpö- ja voimalaitokset kuluttivat metsätähdepuusta valmistettuna metsähakkeena (hakkuutähteet ja kannot) kolme miljoonaa kuutiometriä ja metsäteollisuuden sivutuotepuuna (lähinnä teollisuuden puutähdehake, puru ja kuori) 12,9 miljoonaa kuutiometriä. Lisäksi määrään sisältyy lämpö- ja voimalaitosten polttama kierrätyspuu sekä puupelletit (1,7 milj. m3) sekä pientaloissa poltettu erilainen kierrätys- ja sivutuotepuut sekä puupelletit (0,4 milj. m3).