Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Komatsu Forest esittelee kahdeksanpyöräisen version järeimmästä harvesterimallista – Komatsu 951XC on suunnattu järeiden metsien hakkuisiin

Järeiden harvestereiden markkinoilla valtaavat tilaa entistä enemmän kahdeksanpyöräiset harvesterit. Nyt Komatsu Forest tuo järeimmästä mallistaan XC-version, joka tarkoittaa tuotemerkinnöissä kahdeksanpyöräisyyttä.
Uusi Komatsu 951XC tuo valmistajansa mallistoon 8-pyöräisen harvesterimallin, johon voidaan asentaa järein kolmesyöttörullainen C164-harvesteripää.
Uusi Komatsu 951XC tuo valmistajansa mallistoon 8-pyöräisen harvesterimallin, johon voidaan asentaa järein kolmesyöttörullainen C164-harvesteripää. Kuva: Komatsu Forest
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Komatsun mallistossa 951 esiteltiin 2014 korvaamaan aiemman, suositun järeän 941-harvesterimallin. Niissä saavutetaan parempi maastokelpoisuus suurella takapyöräkoolla sekä 951:n kohdalla myös korkeammilla 28.5” telipyörillä. Silti on olosuhteita, joissa takarungon alle kaivataan telin tuomaa lisäkantavuutta sekä alarinteisiin ilman vinssiavustusta ajettaessa myös lisäpainoa.

Uusi, Ruotsin Swedish Forestry Expo 2023 -näyttelyssä ensiesiteltävä 951XC tuo järeimpien hakkuupäiden käyttämiseen nyt myös kahdeksanpyöräisen alustakoneen ja suuremman, 214 kW tehoisen moottorin. Suuremman tehon ansiosta 951XC on varustettavissa järeällä kaksisyöttörullaisella S172-mallilla tai järeimmällä kolmerullaisella C164-mallilla.

Jotta koneen kokonaispituus ei suurenisi, on XC-mallissa käytössä samat 26.5” rengaskoon telit ja rungot, kuin pykälän pienemmässä 931XC:ssä. Ratkaisun ansiosta XC on jopa 27cm lyhyempi kuin normaaliversio. Vetotehoa 951XC:ssä on kuusipyöräiseen versioon nähden enemmän, 242 kN (951/222 kN).