Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: "Kouran pitää olla kestävä ja tehokas ja sitä kautta tulee urakoitsijalle tuottoa” – Moisio Forest myy energiapuukouria melkein kaikkiin maihin

Haastattelimme Proforest-näyttelyssä Moisio Forestin yrittäjää Taneli Moisiota tämän hetken markkinanäkymistä.
Kalajoki
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Moisio Forest Oy:n Taneli Moision mukaan Proforest-näyttelyssä on ollut sekä hyvin väkeä, että heidän laitteistaan kiinnostuneita vierailijoita.

Moisio Forest valmistaa energiakouria ja harvestereiden syöttörullia. Moision mukaan nyt kysytään erilaisia giljotiinikatkaisulla olevia ja syöttäviä kouria, joilla saadaan ajettua sekä kuitua, että energiapuuta samalla kouralla.

Moisio Forest myy kouria kaikkiin koneisiin asiakkaan tarpeen mukaan. Moisio kertoo, että volyymiltään suurimpia ovat 300-sarjan kourat, tosin paineohjatut kourat ovat vielä tätäkin myydympiä. Ne voidaan kytkeä normaalikahmarin tilalle ajokoneeseen tekemättä koneeseen asennustyötä. Harvesteriin asennustyötä taas tarvitaan jonkin verran ja mittalaite on vielä erikseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kohtuuajoissa - toistaiseksi

Vaikka kysyntä on kovaa, tiettyä varovaisuutta on Moision mukaan havaittavissa asiakkaiden keskuudessa. Lisäksi kourakysynnässä ongelma on komponenttien saatavuus, sillä välillä puuttuu joitakin sylintereitä ja hydraulilohkoja. ”Toistaiseksi on vielä saatu kohtuuajoissa toimitettua”, Moisio summaa.

Moisio kertoo, että Parkerin hydraulilohkot tulevat Englannista, mikä on välillä ongelma, vaikka edustus on Suomessa. Sylinterit ovat suomalaisia.

Tuotekehityksessä pitää Moisin mukaan keskittyä tehokkuuteen. Metsäkonehommissa ei voi lähteä harrastamaan, vaan aina pitää toimia 100 % tasolla. ”Kouran pitää olla kestävä ja tehokas ja sitä kautta tulee urakoitsijalle tuottoa”, kiteyttää Moisio.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Moisio Forest Oy vie kouria Skandinaviaan ja Baltian maihin. Kouria menee myös yhteistyökumppani Waratahin jälleenmyyjien kautta lähes koko maailmaan.