Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: Pienten metsäkoneiden kysyntä kasvaa maailmalla – haastattelussa Jarcracin yrittäjä Jari Konttila Proforest-näyttelyssä

Metsään jää pienemmät jäljet, mikä kiinnostaa myös Suomessa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koneviestin Proforest-messuilla haastattelema Jarcrac Forest Finland Oy:n Jari Konttila kertoo, että kysyntää on ja messuilla ihmiset ovat hyvällä mielellä.

Konttila jatkaa, että pienissä koneissa on kasvava kysyntä maailmalla. Jarcrac vie tällä hetkellä koneita 10 eri maahan.

Konttilan mukaan pienten koneiden kysynnässä valttina on metsään jäävät isoja koneita pienemmät jäljet. Hän täsmentää, että Latviassa on voimassa rajoitus, jossa metsäkone saa painaa enintään 10 tonnia. Suomessakin kysyntä parantunut pienissä metsäkoneissa samoista syistä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pienten koneiden pienempi kapasiteetti vaatii, että kuormia ajetaan useampia, mutta samalla myös käyttökulut, kuten koneen hinta ja polttoainekulut ovat pienemmät.

Konttilan mukaan energiapuun kova kysyntä ja parantunut hinta ovat parantaneet pienten koneidenkin kannattavuutta.

Konttila kertoo, että Jarcracilla tehdään koko ajan tuotekehitystä. Myös laatuun ja asiakastyytyväisyyteen panostetaan. Tiettyä suuntaa ei ole, mutta parannuksia tehdään asiakaspalautteiden perusteella.