Maatalous

Tehoa kuivaukseen suorapoltolla ja 100/100-periaatteella

Erilaiset ideat ottavat joskus aikaa kypsyäkseen. Esittelemme kaksi ennakkoluulotonta ratkaisua, jolla viljankuivauksen teho nousee uudelle alueelle.
Jussi Knaapi
Tämän kuivauslaitoksen käytännön teho oli syksyn 2014 olosuhteissa 200 tonnia 10 tunnin kuivausrupeamassa. Kuivaa viljaa purkautuu tasaisella vauhdilla vaunuun pois siirrettäväksi. Takana oleva tasovarasto on jo täynnä. Huomaa katettu putusiilo kuivaamon oikeassa päädyssä.

”Näin Alvan Blanch vaunukuivaamon joskus parikymmentä vuotta sitten läheistön viljelijällä. Kaverilla oli kaksi 6 metristä sylinteripuimuria ruokkimassa yhtä kuivaamoa ja hyvin se nieli. Kun puinti illalla päättyi oli viljakin kuivaa. Ihmettelin kovasti, miten tämä on mahdollista,” kertoo Kalle Åberg näkemästään Tarton läheistöllä Eestissä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää