Maatalous

Kesko panostaa Claasin noukinvaunuihin

Kesko on tämän vuoden markkinoinut ainoastaan Claasin noukinvaunuja. Claas on kasvattanut mallivalikoimaa ja nykyaikaistamalla vaunujen tekniikkaa. Ensi kauden vaunut on varustettu Claas Communicator-ohjaimella. 800-sarjan vaunujen DIN-tilavuus on mallista riippuen 34,5-40 m³.
Olkkolan ja Rautiaisen Claas Quantum P:n tilavuus on 40 m³. P-vaunussa ei ole purkainkeloja. Vetokoneena oleva Valtra kehittää parhaimmillaan 200 hevosta, jotka tarvitaan varsinkin pehemeillä mailla.

Claas noukinvaunumallisto on kasvanut ylöspäin. Viime vuonna markkinoille tulleet Quantum 5800 ja 6800 eroavat toisistaan lähinnä lavan koon ja vakiovarusteena oleva renkaiden sekä akseliston suhteen. Quantum 5800 mallissa käytetään suosittua 22,5" vannekokoa ja vakiona 700 mm renkaita. Erikoistilauksena vaunuun voidaan asentaa 800 mm leveät renkaat. Tilavuudeltaan suurempi 6800 vaunu on varustettu järeämmällä akselistolla, joka on mitoitettu halkaisijaltaan 26,5 " vanteelle.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää