Maatalous

Claas Rollant 455 RC Uniwrap paalain-käärin – kuljettaja saa tehtyä tärkeimmät säädöt ohjaamosta poistumatta

Claasin paalainmallisto uudistuu tiuhaan tahtiin. Edellinen 355-malli esiteltiin vain kaksi vuotta sitten. Nyt esiteltävä 455 on saanut edeltäjäänsä huomattavasti pyöreämmät muodot, olennaisin muutos on kuitenkin koneen kuorien sisällä. Silppurissa on nyt 25 terää, ja koko voimansiirto on huomattavasti aikaisempaa järeämpi. Uuden paalaimen käyttö on aikaisempaa helpompaa, sillä tärkeimmät säädöt voidaan tehdä Communicator-ohjaimella.
Claas Rollant 455 RC Uniwrap urakoitsija Jukka Pietilän työmaalla Pälkäneellä. Kuvassa on ensimmäinen testikäyttöön tullut uuden mallisarjan kone. Claasin käärintä on nopeutunut merkittävästi aikaisemmasta. Paalin siirtoon kuluu valmistajan mukaan 12 s, aika on laskettu kammion avautumisesta sulkeutumiseen. Käärinvarret pyörivät neljänneksen nopeampaa vauhtia kuin ennen, kuuden kerroksen kääriminen kestää 23 s.

Rollant 455 RC:ssä on 25 terää. Nelipiikkisen sullojaroottorin voimasiirto on aikaisempaa järeämpi, traktori pyörittää konetta nyt 1000 k/min nopeudella. Kuljettaja voi ajon aikana kääntää terät kokonaan pois käytöstä, tai ajaa vain puolella terämäärällä, sillä toiminnot tapahtuvat sähköhydraulisesti.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää