Maatalous

Koneviestin suorakylvökokeen viides vuosi Loimaalla 2010

Kasvukausi oli olosuhteiltaan haasteellinen, mutta kokeen satotaso niin perinteisillä menetelmillä kuin suorakylvölläkin oli kuitenkin hyvä. Uusi Marble -kevätvehnä tuotti hankalissa olosuhteissa parhaimmillaan yli viiden tonnin myllyvehnäkelpoisen sadon.

Loimaalla toteutettavan suorakylvökokeen viides vuosi osoitti aiempien koevuosien tapaan, että suorakylvö onnistuu hyvin myös haasteellisissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Myös perinteiset menetelmät pärjäsivät jälleen hyvin. Kasvinviljelytöiden oikea-aikainen tekeminen on kuitenkin tärkeää kaikissa menetelmissä. Tämä seikka korostui menneellä kasvukaudella monessa osin maata. Sääolosuhteille emme voi mitään, ja jo parin päivän myöhästyminen kylvössä voi pilata yksittäisen lohkon sadon, vaikka viereiseltä lohkolta saadaan huippusato.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää