Maatalous
Kokeilu Laumetris PTL-14F

Viljan kuljetukseen soveltuva Laumetris PTL-14F on toimiva perävaunu maantiekuljetukseen

Laumetris PTL-14F on viljan ja muiden melko kevyiden materiaalien kuljetukseen tarkoitettu perävaunu, jossa on korkeat kiinteät laidat ja hydraulisesti avattava perälauta. Koneviesti kokeili Laumetris PTL-14F -perävaunua viljan kuljetuksessa. Vaunua käytettiin myös traktoreiden rengastestien maantielenkillä.
Uolevi Oristo
Laumetris PTL-14 F on kokonaispainoltaan 18 tonnin vaunu. Perusvaunun omapaino on 4060 kiloa, mutta testivaunun monipuoliset varusteet nostivat oman massan 4750 kiloon. Kuorman suurin paino on silloin reilut 13 tonnia ja lavan tilavuus ilman kuormapeitteen koroketta 16 kuutioita. Kuormapeite nostaa tilavuuden 19 kuutioon, mikä on niin paljon, että koko kantavuus saadaan kevyelläkin viljalla käyttöön. Vaunun painopiste on lähellä telin keskikohtaa, koska suurin sallittu vetokoukkupaino on vain 1800 kg.

Laumetris muistuttaa rakenteeltaan Keski-Euroopassa käytettäviä vaunuja: korkeat kiinteät laidat, hydraulinen perälauta, akseli keskellä ja siten melko pieni koukkupaino. Telissä ja vetopuomissa on perinteinen lehtijousitus ilman iskunvaimennusta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää