Maatalous

Koneviestin suorakylvökokeen yhdeksäs vuosi: Herneestä kohtuullisen hyvä sato

Tänä vuonna suorakylvökokeen viljelykasvina oli Tilasiemenen edustama Rocket-rehuherne. Herne on viljelykasvina vaativa ja riskialtis, mutta sen viljelyyn liittyy paljon hyviä puolia niin viljelyllisesti kuin taloudellisessakin mielessä – ympäristötekijöistä puhumattakaan.
Sadonkorjuun sääikkuna oli juuri sopivasti auki hieman sateisemman jakson jälkeen. Kaikki ruudut pysyivät pystyssä loppuun saakka. Jokainen ruutu kerättiin omaksi punnituseräksi, samalla otettiin näytteet laatuanalyysiin.

Mennyt kasvukausi oli Loimaan koulutilan peltoaukeilla varsin vaihteleva. Aluksi kärsittiin kylmyydestä ja kuivuudesta, sitten herneelle hieman liian runsaista sadekuuroista. Hyvä syksy pelasti herneen korjuun, joka osui säiden suhteen oikein.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää