Maatalous
Kokeilu Tume Draco 4000

Neljä metriä leveä Tume Draco 4000 -kylvölannoitin taittuu alle minuutissa 3 metrin kuljetusleveyteen

Neljä metriä leveä Tume Draco sopii ”taajamaviljelyyn”, sillä koneen kuljetusleveys on vain 3 metriä ja kuljetus- tai kylvöasentoon siirtyminen vie alle minuutin. Siemenet ja lannoitteet siirtyvät sähkömoottorin käyttämältä syöttölaitteelta painovoiman vaikutuksella peltoon, eikä nopeasti yleistynyttä puhallintekniikkaa tarvita.
Käytimme Tume Dracoa syysrapsin, rukiin ja syysvehnän kylvöön syksyllä 2019. Vetokoneina käytettiin Case Puma 140- ja New Holland T6.160 -traktoreita.

Tume on ratkaissut leveiden kylvökoneiden siirto-ongelman toisin kuin kilpailijansa. Valmistaja erottuu muista keskittymällä koneisiin, joissa ei tarvita ilmavirtausta lannoitteen ja siementen siirtoon. Puhallintekniikka tekee koneesta monimutkaisemman, mutta sen etuna on, että leveänkin koneen kuljetusleveys pysyy – yleensä säiliötilavuudesta tinkien – 3 metrissä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää