Maatalous

Myyräojitus parantaa pellon vesitaloutta

Kasvukausi on jälleen ollut normaalista poikkeava, monin paikoin on kärsitty kuivuudesta. Voisimmeko tehdä asialle jotain – olisiko myyräojituksesta apua?
Jussi Knaapi
Jäykän jankkosaven alueilla on totuttu käyttämään putkiojitusta täydentävää myyräojitusta, kuten kuvan englantilaisviljelijä. Tiuha ojaväli poikki varsinaisten salaojien on todettu toimivaksi. Työ onnistuu, kun pintakerros on kuiva – syvemmällä saa olla kosteaakin.

Sadonkorjuun jälkeen kannattaa miettiä, ovatko lohkon vesitalouden perusteet kunnossa. Suomessa veden luontainen riittävyys sadonmuodostukseen on periaatteessa hyvällä tolalla. Käytännössä tilanne vaihtelee sääolosuhteiden ja myös omien viljelytoimiemme yhtälönä. Saatetaan kärsiä vuoronperään jopa molemmista ääripäistä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää