Maatalous
Vertailu Kyntöauravertailu

Kyntö pitää edelleen pintansa maanmuokkausmenetelmänä varsinkin karjatiloilla - kuuden kääntöauran ominaisuudet vertailussa

Kyntö kuuluu edelleen maatalouden perustyömenetelmiin muutaman vuoden takaisen lautasmuokkainbuumin jälkeenkin. Esittelemme nyt myydyimpien auramerkkien ominaisuuksia ja kokemuksia niiden käytöstä Norjassa. Vertailussa olivat mukana kuusi kääntöauramerkkiä: Agrolux MRWT, Kuhn Vari-master 123, Kverneland ES 85, Lemken Juwel 7M VT, Pöttinger Servo 35S N P ja Överum VFCX.
Martin Innerdal Dalen
Norjassa tehty kyntöauravertailu oli osa Pohjoismaista yhteistyötä. Vertailussa mukana olevat kyntöaurat olivat Agrolux MRWT, Kuhn Vari-master 123, Kverneland ES 85, Lemken Juwel 7M VT, Pöttinger Servo 35S N P ja Överum VFCX.

Tämä kyntöauravertailu on osana pohjoismaista yhteistyötä viime vuosien traktorivertailussa mukana olleelta norjalaiselta Bedre Gardsdrift -lehdeltä. Yhteistyö on luontevaa, sillä sekä Suomessa että Norjassa myydään samoja auroja kutakuinkin samoilla varusteilla. Olosuhteet maidemme välillä ovat myös suhteellisen samanlaisia esimerkiksi maalajien osalta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi